2021. augusztus 31., kedd

SLIME defektgátló folyadék belsőbe 473ml (4 kerék) 10026 - Jelenlegi ára: 3 790 Ft

SLIME defektgátló folyadék belsőbe 473ml (4 kerék) 10026(FONTOS:  Az autószelepes belsőbe könnyű betölteni a folyadékot, ha viszont más rendszerű, akkor akár ki kell venni a szelepet. Ha ezt nem szakszerűen végzik, akkor ezzel tönkre is tehetik a szelepet. Ilyenkor javasolt, hogy ne folyadékot, hanem komplett SLIME belsőt vegyenek. A folyadékkal való defektmentesítéshez szakértelem szükségeltetik. )
Slime - a zöld massza - defektvédelem felsőfokon
A Slime termékek gyártója több mint 20 éve foglalkozik defektvédelemmel. Az elmúlt két évtized fejlesztőmunkáinak köszönhetően a Slime termékek a ma elérhető legkorszerűbb technológiát képviselik: vízoldható, mérgezőanyag-mentes, nem gyúlékony, környezetbarát anyagokból készülnek, mégis kimagaslóan hatékony védelmet nyújtanak a defektekkel szemben. Nem véletlen tehát, hogy mára ez a márka lett a piac vezető szereplője. A Slime folyadék speciális elemi szálak, kötőanyagok, polimerek és egyéb szilárdító anyagok szabadalmaztatott keveréke, mely hatékony védelmet nyújt a szúrt defektek ellen: tömlő nélküli rendszerek esetén 6 mm-ig, tömlővel rendelkezők külsők esetén pedig 3 mm-ig.
SLIME - Hogyan működik a defektvédelem? Alapvetően két típusú defektgátló folyadék létezik, az egyiket belsőt használóknak fejlesztettek ki, a másik típus a belső nélküli (TUBELESS vagy UST) rendszerekhez ajánlható. Az utóbbiban szemcsés gumireszelék van, hogy a nagyobb sérüléseket is el tudja tömíteni. A Slime - és a hozzá hasonló defektgátló folyadékok - működése igen egyszerű: a betöltött folyadék egyenletesen eloszlik a gumifal belsejében. Defekt esetén a külsőn vagy a belsőgumin keletkezett sérülésen (többnyire szúrt lyuk) kiáramló levegő magával viszi a defektgátló folyadékot és az eltömíti a sérülést. Ennek a mechanizmusnak vannak bizonyos fizikai határai - tehát nem alkalmas felütéses (kígyóharapásos") defekt javítására illetve bizonyos - a gyártó által megadott - átmérőjű "sebek" orvoslására alkalmas. Ez a belsős rendszereknél maximum 3 mm-t jelent, míg a TUBELESS külsők esetében, a szemcsés folyadékot használva akár 6 mm átmérőig is képes eltömíteni a lyukat a kiáramló anyag. Hogyan kell használni a Slime folyadékot?
Amennyiben belsőgumit használunk: Autószelepnél egyszerű dolgunk van hiszen egy szelep kiszedő szerszámmal (általában ez egy fém szelepsapka, de a flakont lezáró fekete kupak vége is ilyen) ki kell csavarni a szelep belsejét, majd a flakonhoz kapott cső segítségével bele kell tölteni a belsőbe a folyadékot. Hasonlóan kell eljárnunk a hagyományos szelep esetében is, azonban itt nem kell szerszámot használni a szelep eltávolításához, csak a szeleptesten lévő fém gyűrűt kell kicsavarnunk és már tölthetjük is bele a SLIME-ot a belsőbe. Komoly problémába ütközhetünk a szingó szelepes belsőknél, ugyanis az olcsóbb kivitelű gyártmányoknál a szelepmag nem bontható egykönnyen, így ezekbe nem tölthető utólag a folyadék, csak nagy nehézségek árán. Ha ilyen szándékunk van (mondjuk egy országúti gumi esetében) mindenképpen kérdezzük meg az eladótól, milyen belsőt kínál nekünk. A másik lehetőség, hogy Slime-mal előre töltött belsőt vásárolunk, melyek több méretben, többféle szelep kivitellel elérhetőek viszonteladó partnereinknél.
Belső nélküli (TUBELESS vagy UST) rendszerek esetén:
A felnire félig feltett külsőgumiba öntjük az előírt mennyiséget, majd a gumit óvatosan felszereljük az abroncsra. Mindkét esetben ügyelni kell arra hogy a szelep ne a kerék földön lévő oldalában, hanem azzal ellentétesen helyezkedjen el, így elkerüljük, hogy a folyadék a szelepbe és/vagy a pumpánkba kerüljön, illetve hogy a kompresszorral vagy műhelypumpával első alkalommal felfújni kívánt TUBELESS kerékből a nagynyomású levegő hatására az abroncs és a gumiperem között távozzon a defektgátló folyadék. Minden egyes nyomásellenőrzésnél ilyen helyzetben tartsuk a kereket, így megelőzhető a folyadék szelepen keresztül távozása, amely a szelep eltömődéséhez vezethet (hiszen úgy viselkedik itt is a kiáramló levegő, mintha a szelepnyílás is egy sérülés lenne). TUBELESS kerekek esetében minden alkalommal tisztítsuk meg az abroncs peremet és a gumiabroncs szegélyét/peremét, hogy a felni és a külső gumi pontosan illeszkedhessen egymáshoz. (ne fújjon ki valamilyen szennyeződés miatt). Mindig a gyártó által ajánlott mennyiséget használjuk. Nagy sebességű felhasználás (kb. 80km/h) esetén a nem előírt mennyiség használata a menettulajdonságok romlásához és ezzel balesethez vezethet!
Pro széria:
Létezik egy "könnyített" típusa is a Slime defektgátló folyadéknak, amely leginkább a versenyzők igényeit próbálja kielégíteni. Ennek a Latex alapú folyadéknak 30mlenkénti tömege 30g, azaz a betöltött mennyiség nem okoz nagy többletet a forgatott tömegen. Ezt versenyzők előszeretettel használják. Ez a csomag - SlimePro - mind az eredetileg UST (belső nélküli), vagy a később átalakított tömlő nélküli rendszerekhez is használható. Kerékpárokhoz ajánlott mennyiségek:
- a legkisebb kiszerelés TUBELESS-hez 177ml ez két kerékre elegendő mennyiség
- motorkerékpárhoz kapható (sárga címkés) 237ml-es kiszerelés,
- belsőbe tölthető 237ml (két kerék), illetve a 473ml (négy kerék vagy két kismotorkerék)"

Jelenlegi ára: 3 790 Ft
Az aukció vége: 2021-09-01 09:06 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts