2020. december 24., csütörtök

Évelő bíbor kasvirág mag,magok 10 mag - Jelenlegi ára: 200 Ft

Bibor kasvirág - Echinacea purpurea 10 mag 200 forint.
A kasvirág, legtöbb embernek a gyógynövényeket juttatja eszébe, mivel nagyon jó haszna van megfázás, influenza idején.
Kertészkedőknek viszont egy nagyon szép, gondozást alig kivánó, évelő disznövény, ami hosszan virágzik. Birja a hideget, és nem dűl el, nem kell kitámasztani. Minden stilusú kertben jól néz ki.
Évelő, préri vadvirág
Hely: napos, háttérnek, csoportba, sziklakertbe.
Talaj: jó vizelvezető, kevés komposztal dúsitsuk.
(tinktúra vagy kivonat)
Jól zárható üvegedényt lazán teleteszünk gyógynövényekkel, majd 38-40%-os tiszta alkoholt vagy gyümölcspálinkát öntünk rá. Meleg, 20 ° C-os helyen 2-3 hétig állni hagyjuk, időnként felrázzuk, majd leszűrjük. A szűrőben maradt növényeket kipréseljük, és a préslét is hozzáadjuk a leszűrt léhez.
Használhatjuk belsőleg teába csöpögtetve, külsőleg borogatáshoz vagy bedörzsöléshez.
A kasvirágnak két gyógyászati célokra használt faja van: bíborlevelű kasvirág (Echinacea purpurea) és a keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia). Mindkét növény hasonló gyógyhatással rendelkezik. A száraz erdőket, a füves pusztákat kedveli.
Általában július és szeptember között virágzó, évelő növény – a szelektált változatok esetenként korábban vagy később. Gyöktörzse rizómásodik, hajtása 60– 180 cm magasra is megnő. Tőlevelei nyelesek, serteszőrösek: a bíbor kasvirág levelei tojásdadok, a keskenylevelű kasvirág levelei keskenyebbek, enyhén fűrészfogasak. Az egyes levelek hossza 15– 35 cm, szélessége 1– 12 cm.
A szár és az oldalágak végén 3– 5 cm-es fészekvirágzat nő, amit lándzsás fészekpikkelyek fednek. Nyelves és csöves részekből álló virágai a vörösbarna, hegyes csúcsú, alul hártyás fészekpelyvák tövében ülnek. A margarétaszerű virágok közepén a sötétebb, kissé tüskés csöves virágok kúpszerűen helyezkednek el, ezért (tévesen) kúpvirágnak is nevezik. A csövesektől eltérő színű nyelves virágok kissé lefele állnak.
Fény- és melegkedvelő, de egyúttal fagytűrő is. A jó vízgazdálkodású, meszes talajt kedveli.
Gyógyászati célokra a növény föld feletti részeit és gyökerét gyűjtik, de a legtöbb hatóanyagot a nyers gyökér tartalmazza. Gyűjtése a tavaszi és nyári hónapokra esik.
A növény poliszacharidokat (arabinogalaktánokat), kávésav-származékokat (cikóriasavat), illóolajat, alkamidokat és poliineket tartalmaz.
Erősíti az immunrendszert, vagyis a szervezet védekező képességét. Enyhe, középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzés kiegészítő és megelőző kezelésére alkalmas. Külsőleg nehezen gyógyuló sebek, gyulladásos bőrbetegségek esetén alkalmazzák. A homeopátiás gyakorlatban a növényi drogot immunstimuláns és gyulladásgátló hatása miatt különböző eredetű fertőzéses megbetegedések kezelésére használják. Az echinacea a nyelven bizsergő érzést okozhat, ami természetes jelenség, nem veszélyes.
Őstermelőtöl.
Nyugtaadás van.


Jelenlegi ára: 200 Ft
Az aukció vége: 2020-12-24 17:34 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Beliebte Posts